Tekstblind? Wie? ....Wij?


2018 Is nog maar net begonnen of we zitten hier al volop tegen de klok. Onze DNL'ers lopen van hot naar her om het werk gedaan te krijgen en ja.... dan durft er hier en daar wel eens iets foutlopen.

We krijgen nooit veel tijd om het leven van iemand uit te schrijven. Tussen overlijden en uitvaartplechtigheid zitten doorgaans 4 werkdagen en dan moet het ook gebeuren: huisbezoek, draaiboek schrijven, correctierondes, afspraken maken met families, nabestaanden en uitvaartteams... Hoewel agendamatig aardig bij de pinken, werken we aan korte deadlines (klinkt wel erg dubbel in deze context) en kunnen we niet loslaten eer alles goed geregeld is. En dan gebeurt het.

Heb je uren en uren zitten zwoegen om het draaiboek met de levensschets tijdig te mailen naar de nabestaanden en merk je 'O-bluspoeder' dat er nog minstens drie knoerten van schrijffouten in je werk staan. Geen nood, die haal je er dan toch nog effe uit. Jaja. Daarnet heb je ook alvast 'effe' op SEND gedrukt, dus dat mooie draaiboek van je, dat is alvast vertrokken. Mét de drie knoerten. Grrrrrr....

In het begin schaamde ik me dood. Ging ik me verontschuldigen bij de lezers want ik vond het echt niet kunnen. Het moet perfect zijn, inhoudelijk én grammaticaal. De vraag is echter: "krijgen wij als Moderatoren daar eigenlijk wel de tijd voor?"

Die tijdsdruk brengt ons een handicap waar we zelf niet voor gekozen hebben: Tekstblindheid. Nee, het onding heeft nooit in de dikke van Dale gestaan maar dat moet een misverstand zijn. De goede man die die van Dale heeft geschreven leed er dus ook vast aan. Woordje fout of woordje vergeten maakt mijn part geen verschil, ze zijn allebei hartstikke fout.

Anno 2018 heb ik inmiddels al aardig wat te lezen gekregen van mijn collega's en hallelujah, met GROOT GENOEGEN bespeurde ik hier en daar enkele knoerten (nee niet bij jou Karin Jacobs). 'Het overkomt dus ook een ander' jubelde ik in mezelf, mijn groepsgevoel kan dit jaar niet meer stuk.

Die collegaatjes hé.... die delen nu es LETTERLIJK alles met me.

Karin

Automatische piloot maakt brokken: BRON Quest Magazine :

Recente berichten
Archief